Ταφή ή Αποτέφρωση ;

Οι αποφάσεις στο τέλος της ζωής του αγαπημένου μας προσώπου δεν είναι ποτέ εύκολες, αλλά η λήψη τεκμηριωμένων επιλογών είναι σημαντική για την ηρεμία όλων. Η απόφαση για την ταφή ή την αποτέφρωση είναι μια προσωπική διαδικασία που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως οικονομική δυνατότητα, πνευματικές πεποιθήσεις και περιβαλλοντικές εκτιμήσεις.

Περιγραφή Παραδοσιακής Κηδείας

Μια παραδοσιακή ταφή περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός σώματος σε φέρετρο, και την ταφή του σε χώμα ή σαρκοφάγο εντός Δημοτικού Κοιμητηρίου. Συνηθίζεται πρίν την ταφή του σώματος να προηγείται Τελετή στον τόπο λατρείας του θανόντα, οπου παρευρίσκονται οι συγγενείς και οι στενότεροι φίλοι του. Οι βασικές παροχές που χρειάζονται για μια ταφή περιλαμβάνουν ένα φέρετρο, μια επένδυση φέρετρου, έκδοση των απαραίτητων εγγράφων και ένας τάφος . Με την παραδοσιακή ταφή, τα λείψανα θα υποστούν φυσική αποσύνθεση με την πάροδο των ετών.

Περιγραφή Αποτέφρωσης / Καύσης

Η αποτέφρωση περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός σώματος σε φέρετρο ειδικό για αυτή την χρήση, και την μεταφορά του στο αποτεφρωτήριο. Εκεί τοποθετείται εντός ειδικού κλίβανου οπου μετά απο διαδικασία περίπου 2 ωρών η σορός μετατρέπεται σε υπολείμματα τέφρας. Η αποτέφρωση μπορεί να συμβεί αμέσως μετά το θάνατο ή θα μπορούσε να περιμένει μέχρι μετά την αποχαιρετιστήρια Τελετή. Μετά το φινίρισμα, τα υπολείμματα αφήνονται να κρυώσουν και στη συνέχεια υποβάλλονται σε επεξεργασία για να κονιοποιηθούν τυχόν μεγάλα θραύσματα. Οι στάχτες τοποθετούνται σε ειδικό σφραγισμένο αεροστεγώς δοχείο. Τα μέλη της οικογένειας μπορούν να κρατήσουν τα λείψανα, να τα θάψουν ή να τα διασκορπίσουν στη γη, στο νερό ή στον αέρα με αεροσκάφος.

Θρησκευτικές Πεποιθήσεις

Όταν κάνετε μια επιλογή μεταξύ της παραδοσιακής ταφής και της καύσης, λάβετε υπόψη τις θρησκευτικές αρχές που μπορεί να έχουν μεγάλη σημασία. Η Καθολική Εκκλησία απαιτεί ταφή σε νεκροταφείο, αλλά τα λείψανα μπορούν να αποτεφρωθούν. Οι προτεστάντες δεν υπαγορεύουν τι γίνεται με τα λείψανα. Ο Ιουδαϊσμός απαιτεί την επιστροφή ολόκληρου του σώματος στη Γη το συντομότερο δυνατό, αλλά ορισμένοι σύγχρονοι Εβραίοι αρχίζουν να επιλέγουν την αποτέφρωση. Οι Ελληνορθόδοξοι απαγορεύουν την καύση, αντίθετα απαιτούν ταφή στο έδαφος. Μερικοί άνθρωποι έχουν προσωπικές προτιμήσεις που εμποδίζουν την αποτέφρωση, ενώ άλλοι προτιμούν αυτήν την επιλογή.

Απο το 2019 η διαδικασία της αποτέφρωσης πραγματοποιείτε εντός του Αποτεφρωτήριου της Ριτσώνας .

Το γραφείο μας για όσους επιθυμούν την αποτέφρωση αντί του ενταφιασμού έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή προσφορά για οικονομική αποτέφρωση στη Ριτσώνα μόνο με 1400 € τελική τιμή με ΦΠΑ .


Για οποιαδήποτε πληροφορία μήν διστάσετε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα

 2103425125

 6940673458